top of page

SYNERGY ZINC PROTECT - CINK Z ZELIŠČI

Cink je eden izmed esencialnih mineralov, ki igrajo ključno vlogo v našem telesu. Od pomembnosti za imunski sistem do spodbujanja rasti in obnavljanja tkiv, cink je nujno potreben za številne biološke procese. Vključen je kar v 100 funkcij, njegova vloga je še posebej ključna v presnovi sladkorjev in beljakovin, sintezi DNK in podpori kognitivnih funkcij. Cink tudi pomaga izboljšati okus in vonj.

Raziskovalci so šele leta 1961 odkrili, kako pomemben je za našo prehrano. Pomanjkanje cinka lahko negativno vpliva na več organov v telesu, tudi živčevje, kosti, imunski in reproduktivni sistem. Cink lahko vpliva tudi na delovanje gastrointestinalnega trakta in kože.
Synergy Zinc Protect je inovativno prehransko dopolnilo z zelišči, ki vam pomaga zagotoviti dnevni odmerek tega nujno potrebnega minerala. Ena stisnjenka vsebuje kar 15mg cinkovega glutanata. Ta inovativna zeliščna formula vsebuje še nadzemne dele lucerne, liste timijana ter liste in stebla kelpa.


Kelp (morska trava) že dolgo slovi kot alga, ki vsebuje koristne minerale v sledovih, vključno z jodom. Timijan sodi v družino mete in je bratranec origana. Njegove številne sestavine so koristne za zdravje imunskega sistema in prebavil. Tradicionalno se uporablja za podporo dihal, tudi za izkašljevanje. Učinkovine vključujejo monoterpene, kot so timol, limonen, karvakrol, gama terpinen, pa tudi tanine, flavonoide in triterpene.


Timijan izvira iz Sredozemlja. Vemo, da so se stari Rimljani z njim borili proti zastrupitvi s hrano. Pred izumom hladilnikov so ljudje pogosto kuhali z njim, saj je pomagal obvarovati hrano pred kvarjenjem. Raziskave kažejo, da ima učinkovina timol koristne imunomodulatorne učinke.


Če iščete zanesljiv vir cinka, ki vam bo pomagal ohranjati optimalno zdravje, je Synergy Zinc Protect prava izbira za vas.


Comments


Priljubljene objave
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
Sledi nam
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page