top of page

Dušikov oksid - NO

Dušikov oksid je ena izmed najmanjših molekul v telesu in kot kisik igra izrazito pomembno vlogo za vzdrževanje zdravja in vitalnosti. Dušikov oksid poskrbi za dobro pretočnost žil, da lahko nato kisik hitreje pride do vseh organov.


Nitric Oxide - dušikov oksid - NO


Dušikov oksid v marsikateri celici v telesu nastane s pomočjo aminokislinskega prekurzorja L-arginina. In ravno zaradi te sposobnosti pretvorbe v dušikov oksid je L-arginin esencialna aminokislina, kar pomeni, da je za telo bistvenega pomena.

NA BIOLOŠKE UČINKE DUŠIKOVEGA OKSIDA VPLIVA MESTO NJEGOVE PRODUKCIJE:

- V arterijah dušikov oksid poskrbi za njihovo gladkost in prožnost ter s tem vpliva na njihovo pretočnost.

- V črevesju izboljša njegovo delovanje.

- V dihalnem sistemu pomaga izboljšati dotok zraka v pljuča.

- V možganih in živčnem sistemu pripomore k normalni tvorbi spomina.


Pretvorba L-arginina v dušikov oksid pomaga izboljšati vse te učinke v telesu. Zato ni presenetljivo, da dodajanje L-arginina pozitivno vpliva na delovanje široke palete organov. O dobrem učinku rednega dodajanja kvalitetnega dopolnila z L-argininom je vedno več dokazov.

Vseeno pa se je treba zavedati, da vseh teh koristnih učinkov ne moremo doseči, če raven L-arginina v žilah ni ves čas primerno višja od “normalne”. Izjemno potentna združitev L-arginina z L-citrulinom ima biološki potencial, da doseže primeren nivo, in prehransko dopolnilo ProArgi-9+ je v tem znanstveno dokazano zelo učinkovito.

Sinergistična kombinacija ostalih sestavin, kot so vitamini C, D, K in B-kompleksom ter med drugim tudi resveratrol, še dodatno okrepi učinke izdelka ProArgi-9+ na človeško zdravje in še bolj spodbuja produkcijo dušikovega oksida. To kombinacijo so strokovnjaki razvili izjemno pazljivo in jo tudi redno, vsakodnevno preverjajo.


Moč izdelka ProArgi-9+ je torej tako v kakovosti njegovih sestavin kot tudi v znanosti in raziskavah, s katerimi so znanstveniki in doktorji Centra Hughes za raziskave in inovacije, ta izjemen izdelek tudi razvili.

Comentários


Priljubljene objave
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
Sledi nam
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page