top of page

Zakaj beljakovine oz. proteini?


Človeška fiziologija temelji na beljakovinah oziroma proteinih. Proteini so del tako zunanje kot tudi notranje membrane vsake žive celice, najdemo pa jih tudi v:

-mišičnem tkivu,

-kosteh,

-rdečih krvničkah in plazmi

-ter laseh in nohtih.


Telo potrebuje proteine za izgradnjo encimov, ki v telesu opravljajo različne naloge, med drugim pa pomagajo tudi pri presnovi hrane in gradnji novih celic. Verjetno ena najpomembnejših nalog proteinov v telesu pa je izgradnja nevrotransmiterjev, ki so odgovorni za pošiljanje sporočil med živčnimi celicami in drugimi specializiranimi celicami, kot so recimo mišične.


Ljudem postaja skrb za lastno telo vse bolj pomembna in zadosten vnos beljakovin je pri tem ključnega pomena, saj beljakovine zelo podpirajo mišično rast.



Proteini - beljakovini - synergy slm smart - biome shake


Čeprav so znanstveniki Centra Hughes Synergy WorldWide Biome Shake in SLMsmart Health Shake napitka razvili z namenom, da pomagata pri zdravi izgubi odvečne maščobe in z namenom negovanja črevesnega mikrobioma, pa ju marsikdo s pridom uporablja tudi zaradi njune visoke vsebnosti kvalitetnih beljakovin in drugih hranil, povrhu vsega pa sta tudi odličnega okusa in zelo priročna.

Priljubljene objave
Zadnje objave
Arhiv
Išči po oznakah
Sledi nam
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page